Afspraak is AfspraakAfspraak is Afspraak

Over ons

Het ontstaan van Autobedrijf Brefeld

3822_nl_historie1Het begon allemaal in 1966. De heer G.A. Brefeld ging van start met een klein Mobil servicestation met 3 pompen en een werkplaats met 1 brug. Daarnaast gaf de heer Brefeld ook rijles. In deze tijd werd de auto voor steeds meer mensen betaalbaar en nam de vraag naar auto’s en onderhoud toe dus kon Autobedrijf Brefeld verder groeien.

In 1981 kreeg de heer Brefeld de mogelijkheid om het pand over te nemen en ging daarna aan de slag met de verbouwing van het pand met een uitbereiding van 1 naar 3 bruggen en de eerste monteurs werden aangenomen, waaronder Tonnie Rieksma. Het krantenartikel hiernaast uit 1983 illustreert de voltooiing van de verbouwing met de daarbij horende openingsshow.

In de daarop volgende periode kon de heer Brefeld steeds meer rekenen op de steun van zijn zoon John, welke zich 3822_nl_historie4met name bezig hield met de verkoopafdeling van het bedrijf. Dit resulteerde, in 1986, in de bouw van een showroom en, in 1987, in het verkrijgen van het Seat-dealerschap. In 1988 werd Brefeld Elite-dealer, onder meer door de grote klanttevredenheid en de verkoopaantallen.Op de foto hiernaast neemt de heer Brefeld senior de benoeming in ontvangst van de directeur van Seat.

In deze tijd werd echter de verkoop van jonge gebruikte auto’s niet uit het oog verloren. De naam die Brefeld sr. in al die jaren had opgebouwd, door het leveren van kwaliteit en service, werd door John Brefeld verder uitgebouwd door de aanschaf en verbouwing van het pand aan de overkant van de straat in 1991. Hiermee kreeg autobedrijf Brefeld een showroom erbij waarin een kleine 150 auto’s getoond konden worden. Het gemiddelde aantal auto’s op voorraad was inmiddels uitgegroeid tot ver boven de 150.

3822_nl_historie5In 1993 werd het Seat-dealerschap vaarwel gezegd. Dit was een erg moeilijke beslissing. De Seat importeur verwachtte dat Autobedrijf Brefeld volledig volgens zijn richtlijnen zou gaan werken. Brefeld wou echter beter op de wensen van de klant inspelen en heeft zodoende gekozen haar eigen weg te gaan. Brefeld kan nu alle merken nieuwe auto’s leveren, iets wat met een dealerschap ondenkbaar is. Middels een brief werden alle klanten op de hoogte gesteld. Brefeld mocht zich heugen op een trouwe klantenkring daar de verkopen verder zijn gestegen.

In 1996 werd wederom een nieuwe mijlpaal bereikt; meer dan 1000 auto’s per jaar verkocht. Dit mocht natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan en dus werd de 1000ste koper in het zonnetje gezet en er werd een diner aangeboden door de heer Brefeld.

3822_nl_historie7Alle positieve ontwikkelingen ten spijt kent de historie van autobedrijf Brefeld ook een donkere bladzijde. Op 10 augustus 1997 komt de heer Brefeld na een lange ziekteperiode op 66-jarige leeftijd te overlijden. Voor de familie Brefeld en het autobedrijf is dit een groot verlies. Door zijn inzet, vastberadenheid en correcte manier van werken is het bedrijf door kunnen groeien tot wat het nu is.

Ondanks dit verlies groeit het bedrijf verder en werd het aangrenzende pand van Beckmann Electrotechniek gekocht.